Országos Karbantartási Stratégia Felmérés

Tisztelt Vállalat Vezető!

Tisztelt Karbantartás Vezető!

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének törekvése, hogy célkitűzéseivel összhangban, továbbra is hozzájáruljon a magyar karbantartó társadalom értékteremtő folyamataihoz.

Egyik jelentős vállalásunk a hazai cégek karbantartási gyakorlatának felmérése, mely a jelenlegi pillanatképet mutatná, és ennek eredményeiből kiindulva lehetne majd az elkövetkezőkben rendszerszintű javaslatokat tenni, akciókat indítani.

A felmérést az EFNMS (European Federation of National Maintenance Societies) európai karbantartókat integráló szervezettel közösen, az EMAC (European Maintenance Assessment Committee) munkabizottság által készített kérdőív alapján végezzük.

A felmérésben résztvevő vállaltok, a felmérési kérdőív megválaszolását követően, megkapják a korábbi EFNMS-EMAC európai felmérés összesített eredményeit.

A felmérés a 2018. évben január 20. napján indult és április 15. napján zárul.

A felmérésben résztvevő vállalatok által megadott adatokat úgy az EFNMS mint a MIKSZ szigorúan bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja ki. A globális, illetve ágazatonként összesített eredmények ismertetése a 2018. évben, Antwerpenben megrendezendő Euromaintenance konferencián történik, majd ezt követően megkapják a felmérésben résztvevő, ilyen jellegű igényüket bejelentett vállalatok. Ily módon a résztvevők számára megnyílik a lehetőség, hogy pozícionálhatják magukat egy nemzetközi benchmarking környezetben és meg tudják állapítani, hogy hol helyezkedik el saját gyakorlatuk a szektor átlagához képest, mutatószámai versenyképesek-e?

A kérdőív megválaszolása angol vagy magyar nyelven is lehetséges. Lehetőség van web-es környezetű, internet használatával történő online kitöltésre az alábbi hivatkozásokon:

angol nyelvű: http://aem-spain.limequery.com/179843?lang=en
magyar nyelvű: https://form.jotformeu.com/80040786866363

Abban az esetben, ha a csatolt Excel dokumentum felhasználásával óhajtanak részt venni a felmérésben, a kitöltött űrlapot kérjük, küldjék meg e-mailben, a Karbantartás Felmérési Munkacsoport tagjainak. A kérdőív elég tartalmas, kitöltéséhez 1-2 óra szükséges. A válaszadó cég azonosítása az eredmények visszacsatolása miatt szükséges. Az adatok nem cég specifikusan, hanem ágazat specifikusan összevontan és átlagoltan kerülnek kommunikálásra.

Igény esetén telefonos vagy személyes konzultáció formájában biztosítunk értelmező segítséget. Keresse a MIKSZ Karbantartás Felmérési Munkacsoport szakértőit az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Név Telefonszám E-mail
Páll István Zoltán +36 20 937 42 11 istvan.pall(%%)miksz.org
Péczely György + 36 20 330 55 45 peczely.gyorgy(%%)miksz.org

Teremtsünk értéket együtt! Kérjük, vegyen részt a felmérésben.

Együttműködését előre is megköszönve,

Tisztelettel:

Nyeste Zsolt

MIKSZ elnök

 

Google Drive