Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Üzembeállított mérővillamos

2018.09.27 10:00 - 13:30

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének (MIKSZ) szakmai napjára a Budapesti Közlekedési Zrt. szervezésében a budapesti villamosvonalakon üzembeállított mérővillamos működésének megtekintésére szeptember 27-én (csütörtökön)!

 

A szakmai nap témája:         

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete a Budapesti Közlekedési Zrt. szervezésében bemutatót tart a budapesti villamosvonalakon üzembeállított mérővillamos működéséről.

A jármű fejlesztése 2017-ben kezdődött, mai kiépítésében alkalmas dinamikus pályavizsgálatra, valamint a felsővezeték rendszer diagnosztikájára egyaránt. A fejlesztés egyedi és újszerű, a mérőrendszerhez hasonlót eddig csak nagyvasúti pályákon alkalmaztak Európában. A városi vasútra kifejlesztett diagnosztikai rendszer ettől eltérő, teljes mértékben új megoldásokkal készült. A fejlesztés első lépésben a terhelés alatti dinamikus pályavizsgálatra irányult, az így nyert paraméterek feldolgozása, kiértékelése már több, teljes hálózaton végzett mérést követően megtörtént. A felsővezeték geometriai, hőkamerás és erőhatás szempontú mérőrendszere idei fejlesztés, erről még csak előzetes, próbamérések során rögzített adatokkal rendelkezünk, de már ezekből is látható a kiváló kiértékelhetőség.

 

Program:

A bemutató időpontja:           2018. szeptember 27., kezdése 10:00.

 A bemutató helyszíne:           a BKV Zrt. Kelenföldi kocsiszín épülete 1115 Budapest, Bartók Béla út 135-137.

 

Jelentkezői létszámtól függően egy vagy két csoportban lehetőség van üzem közbeni bemutatásra (Kelenföld kocsiszín – Batthyány tér – Kelenföldi kocsiszín útvonalon).

A villamoson korlátozott létszámban van lehetőség az eszközök üzem közbeni megtekintésére. Ennek megfelelően 30 fős jelentkezői létszám alatt a program a következő:

  • 10:00-kor regisztráció Kelenföld kocsiszín üzemcsarnokában, majd előadások megtartása kb. 1 óra időtartamban;
  • 11:00-kor üzem közbeni bemutató villamos futással, kb. 45 perc időtartamban;
  • 11:45-től interaktív beszélgetés, felmerülő kérdések-válaszok.

 

30 fő feletti jelentkező esetén:

  • 10:00-kor az első csoport regisztrációja, majd üzem közbeni bemutató a jelentkezők felének, villamos futással, kb. 45 perc időtartamban;
  • 11:00-kor a második csoport regisztrációja, majd előadások megtartása kb. 1 óra időtartamban a teljes létszámnak;
  • 12:15-kor üzem közbeni bemutató a jelentkezők második felének, villamos futással, kb. 45 perc időtartamban;
  • felmerülő kérdések-válaszok az üzem közbeni bemutatók során.

 

A program házigazdái: Gyerkó József villamos infrastruktúra főmérnök, Németh Réka és Fekete Rita infrastruktúra mérnökök, Buday Péter villamos járműfejlesztési csoportvezető (egyben villamosvezető) és Tóth Zsolt Benedek járműtechnológiai mérnök.

Részvételi díj:

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete tagjainak, továbbá az ISO9000 Fórum, MAGEOSZ, MAROVISZ, MAHEG tagoknak 9.000 Ft/fő, a többi résztvevőnek 12.000 Ft/fő. /ÁFA mentes összeg/

 

Fontos! Amennyiben a jelentkezéssel egyidejűleg a www.miksz.org weboldalon a „Tagfelvétel” menüpont alatti jelentkezési lap egyidejű megküldésével kifejezi szándékát, hogy a Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének tagja kíván lenni, akkor a tagokra érvényes részvételi díjat számlázzuk.

Jelentkezés:

Jelentkezés kizárólag a www.miksz.org honlap „MIKSZ Rendezvények” menüpont alatt található jelentkezési felület kitöltésével 2018. szeptember 14. napjáig.

 

A jelentkezők számának ismeretében küldünk visszajelzést a pontosított programról.

 

 

Tisztelettel és üdvözlettel:

Gyerkó József                                                                                         Nyeste Zsolt

 

 

Részletek

Dátum:
2018.09.27
Időpont:
10:00 - 13:30

Helyszín

BKV Zrt. Kelenföldi kocsiszín
Bartók Béla út 135-137.
Budapest, 1115 Magyarország
+ Google Térkép
[esemeny_urlap esemeny_id="4361" ]