Dr. Péczely György – Díj

Dr. Péczely GyörgyGyörgy a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte gépészmérnöki végzettségét és doktori címét. Pályafutása során dolgozott a MÁV Északi Járműjavítóban, a Medikémiánál, majd kb.10 éven át a Molnál karbantartási területen. 1984-ben megalapította az A.A. Stádium. Kft.-t, ahol kezdetben a műszaki diagnosztikák területén tevékenykedett, később azonban termelékenység- és karbantartás-fejlesztési üzletág megteremtője is lett. UNIDO (az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete) nemzetközi szakértő és a Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének elnöke. Több száz publikáció szerzője, hazai és nemzetközi konferenciák meghívott előadója, a Lean3 – Termelékenységfejlesztés egységes rendszerben című könyv társszerzője.

 

 

 A „Dr. PÉCZELY GYÖRGY DÍJ” ALAPÍTÓ STATUTUMA

A díjat a Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének elnöksége alapítja azzal a céllal, hogy Dr. Péczely György szellemiségét, munkásságát méltón követve, a karbantartás területén értéket teremtő személy tevékenységét/munkásságát országosan is elismerje és ismertté tegye.

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezetének (MIKSz) 2011. évi alapításában meghatározó szerepet töltött be Dr. Péczely György, a szervezet első és alapító elnöke. Korai halála egy gazdag szakmai pályát szakított meg.

Dr. Péczely György emlékének méltó szakmai megőrzését jelenti a nevét viselő díj évenkénti adományozása egy, a magyar ipari karbantartásban megbecsült, elismert, rangot, tiszteletet szerzett szakember számára. A díj reprezentatív kivitelű bőrből készült magyar és latin nyelvű művészi oklevélben testesül meg.

A díj átadásával kapcsolatos összes költséget a Magyar Ipari Karbantartók Szervezete vállalta fel.

A díjazandó kiválasztását a Magyar Ipari Karbantartók Szervezete keretében működő, az arra a célra alakult kuratórium végzi. A kuratórium működése a MIKSz honlapján is olvasható szabályzat szerint történik.

A díjra a jelölést, ajánlást a MIKSz tagjai, szervezetei és nem tag szervezetei, intézmények tehetik meg a MIKSz honlapon lévő, kifejezetten az erre a célra készített jelölési lap kitöltésével és annak elektronikus elküldésével. Egy jelölő szervezet évente egy jelölést tehet.

Az ajánlási, jelölési lap beérkezési határideje minden évben a Veszprémi Konferncia időpontjához igazodik.

A díj átadására ünnepélyes keretek között az évente rendszeresen Veszprémben megrendezésre kerülő karbantartási konferencia ünnepi estélyén kerül sor.

A MIKSz a honlapon kívül szakmai lapokban is (pl. Vasútgépészet) is információt ad a Dr. Péczely György –Díjról és az arra való jelölt állítás módjáról.