Magyar Lajos

A Zsigmondi Vilmos Kőolajbányászati és Mélyfúró ipari Technikumban kaptam meg a műszaki alapokat, majd a  Nehézipari Műszaki Egyetem, okleveles gépészmérnöki végzettséget szereztem 1975-ben.  A Tiszai Vegyi Kombinátban helyezkedtem el, ahol a karbantartás lépcsőfokait végig jártam, végül a TVK Rt. valamennyi gyárának gépészeti-, építészeti-,szakipari karbantartásának irányítása, tartalék alkatrészekkel való ellátása, éves-, havi-, napi karbantartások szervezése a nagyjavítások számítógépes hálótervezése, lebonyolítása, a hálózatban működő Számítógépes Karbantartás Irányítási Rendszer tovább fejlesztése és működtetése volt a fő feladatom. A TVK Rt. Gépgyár (220 fő) Minőségbiztosítási Rendszerének (gépgyártási és karbantartási területekre történő) kidolgozása és auditálása ISO 9002 szabvány szerint kezdeményezésemre történt meg 1991-ben.

1992-ben a TECNIMONT S.p.A. Milano (Italy), mint fővállalkozó és a TVK Rt., mint alvállalkozó megbízásából egy évig, szerelési főmérnök voltam (site manager) Iránban a Bandar Imam Petrochemical Complexben, a 100 Kt/év kapacitású LDPE (ultra nagy – 3000 bar – nyomású) polietilén gyár háborús helyreállítási munkáinak felelőseként. A mintegy 70%-ban felépített és megbombázott gyár teljes állapotellenőrzésének, a háborús károk felszámolásának, a beruházási munkák befejezésének, az iráni személyzet betanításának és az üzem termelésbe állításának az irányítása volt a feladatom.

Mintegy 2 éven keresztül az újonnan létrehozott TVK Rt. Felügyelő Bizottság tagjaként a dolgozókat képviseltem.

1994-től a Trans Lex Work Kft.- egyik ügyvezetője és résztulajdonosa lettem. A cég (külföldön és belföldön) az olaj-, a petrolkémia-, a vegy- és az energia ipar területén végez magas szintű karbantartási, rekonstrukciós, beruházási és szakértői munkát. A Kft. rendelkezik olyan saját fejlesztésű eljárással, amely komplett gyárak, üzemek, technológiai rendszerek teljes műszaki állapotfelmérésére specifikált. Erős gépszerelői és gépdiagnosztikai háttérrel állandó partnere a SIEMENS Brno gőzturbina karbantartási részlegének, képviseleti tevékenységet lát el a HOWDEN Thomassen Compressors (holland), a PROGNOST (német) és az CMMS (cseh), továbbá az orosz ENRGODIAGNOSTIKA cégeknek.

2015-ben, mint az esettanulmányok tantárgy tantárgyfelelőse részt vettem a karbantartó menedzser képzésben a PANNON Egyetemen.

Magyar Bányászati Hivatal szakértője és a Magyar Mérnök Kamara szakértője (nyilvántartási szám: 01-6849) vagyok.

Három kislány unokám van, feleségem, a lányom és a fiam szintén a Trans Lex Work Kft.-ben dolgozik.