Global Metricators – Measuring Maintenance and Reliability Worldwide

Global Metricators – Measuring Maintenance and Reliability Worldwide

 

Szerzők: Christer Olsson, Tom Svantesson, István Páll, Dick Olver, Jerry Kahn, Terry Alexander

 

ISBN 978-87-972110-0-7

Copyright © 2020 European Federation of National Maintenance Societies vzw.

 

Az amerikai SMRP Best Practice Committee, 2004. év óta folytatott, ez irányú tevékenyégének keretében, 69 mutatószámot határozott meg a karbantartás teljesítményének mérésére. A 2000. esztendőben az EFNMS illetve az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) az EN 15341 szabványban publikált egy általa kidolgozott rendszert, amely 71 teljesítménymutatót javasolt.  A két szervezet 2006. évben elkezdődött közös munkájának eredményeképpen a 2007. esztendőben megjelent a „Global Maintenance and Reliability Indicators” első, majd 2010-ben 4. kiadása, amely összehasonlította és elemezte a karbantartás teljesítményének minősítésére ajánlott mutatókat.

A termékek és szolgáltatások kínálatának bővülése és diverzifikációja a globális piacon, eredményezte az igényt olyan teljesítménymutatók meghatározására és alkalmazásának elterjedésére, amelyek a nemzetközi versenymezőnyben is értelmezhetők és használhatók a berendezések rendelkezésre állásának szakterületén.

A 2018-2020 periódusban, az időközben megújult szabványok figyelembevételével, megtörtént az összehasonlító elemzés aktualizálása. A kiadvány a Global Metricators – Measuring Maintenance and Reliability Worldwide címet (és GloMe becenevet) kapta. Az új kiadás 40 európai (EFNMS-CEN) és 37 amerikai (SMRP USA) mutató összehasonlító elemzését és alkalmazási módszertanát tartalmazza. A megújuláson túl, a tartalmi rész, jelentős tudásanyaggal bővült, valamint szakterületi kutatások és tapasztalatok eredményeivel gazdagodott.

Amint Cosmas Vamvalis EFNMS elnök előszavában megjegyzi, a könyv nagyon hasznos eszköz lehet minden karbantartási menedzser számára, aki tisztázni kívánja a karbantartási teljesítménymutatók jelentés-tartalmát és számítási módját. 

Franco Santini (CEN Chairman Technical Committee 319 Maintenance) szerint nagy jelentősége van annak, hogy a könyv a témakört globális szemléletmóddal tárgyalja és bemutatja a karbantartás teljesítményének nemzetközi kontextusban történő minősítésére alkalmas mutatókat.

Csatolva: az elektronikusan forgalmazott kiadvány fedőlapja és tartalomjegyzéke.

Látogasson el az EFNMS weboldalra:

 http://www.efnms.eu/committees/european-maintenance-assessment-committee-emac/publications/

és tudjon meg többet!

A könyv, elektronikus formátumú és mindenki számára elérhető. Ára 75 Euro/db.

EFNMS tagszervezetek, illetve tagjaik,  35 Euro/db. kedvezményes áron vásárolhatják meg.

Kattintson az alábbi linkre!

To Purchase the GloMe guidebook go to the EFNMS Shop.  Click Here >>